Caminada de la vinyala el 25 de setembre de 2016

La vinyala, altrament dit cargol de vinya, es troba, com diu el seu nom, a les vinyes. Actualment, Òdena no compta amb un gran nombre de vinyes, però les que hi ha donen un vi de gran qualitat. Durant els períodes de pluja, les vinyales solen trobar-se entre les pedres dels murs de pedra seca que envolten les vinyes i els camps de conreu. La pedra seca és la tipologia de la construcció de moltes barraques i marges que hi ha a l’extens terme municipal d’Òdena. En el nostre municipi se’n hi compten més de 250.

La CEOM (COLLA EXCURSIONISTA “ÒDENA MATINERA”) juntament amb l’Ajuntament té preparada la Caminada de la Vinyala per diumenge dia 25 de setembre de 2016.

La sortida serà des de can Roca de la Pedrissa (polígon d’Igualada) a les 8 del matí i amb arribada a la Plaça Major al voltant de les 13h. Es farà una parada a la font de can Masarnau per a poder agafar forces i esmorzar gaudint del paisatge. Aquest any el recorregut serà aproximadament de 9 quilòmetres amb explicacions per part de la Colla Excursionista Òdena Matinera

S’ha de portar bon calçat, aigua, esmorzar i bastons.

La gent de la Colla Excursionista Òdena Matinera, que ha preparat el recorregut i la selecció de barraques, ens donarà informació d’algunes barraques, la tècnica constructiva, els elements rellevants, etc. També ens explicaran els noms dels elements que formen cada barraca i molts coneixements desconeguts per a la majoria, que sovint veuen una barraca com una pila de pedres, ja que en una barraca, res hi és per atzar.