Programa de la Fira de la Vinyala 2016

PROGRAMA

 • Degustació gastronòmica de plats cuinats amb vinyales per restaurants d’Òdena i de l’Anoia. La degustació de plats es realitzarà a la Plaça Major a partir de les 10 del matí, mitjançant la compra dels “vinyalons” a 1 euros, que serà la moneda de la fira i es farà servir per pagar les diferents degustacions de plats elaborats amb vinyales, embotits, formatges, vi, cervesa i cava (hi haurà copa de vidre commemorativa) i l’adquisició de carmanyoles.
  Cada degustació tindrà el seu propia preu de en “vinyalons”, dependent de cada expositor.
 • Vinyales cuinades per endur-se a casa. A més de les degustacions,us podreu emportar vinyales cuinades a casa amb carmanyoles que trobareu a la fira.
  A més dels restauradors que serviran les degustacions de vinyales, la Confraria de la Vinyala i el cuiner Josep Vivancos del Restaurant Samuntà, cuinaran grans paelles de vinyales perquè tothom pugui degustar-les.
 • Festa de la Verema. A les 11 hores a la Plaça Major La Festa de la Verema forma part des del 1995 de les festes tradicionals d’Òdena i des de 2012 forma part dels actes de la Fira de la Vinyala. Els assistents a la demostració de la verema podran tastar el most resultant del procés. En acabar l’acte, com és costum, es sortejarà una bota de mistela.
 • Mostra de productes i artesania alimentària de l’Anoia.
 • Mercat del Cargol. A la Fira trobareu productors de cargols, utensilis emprats en el món del cargol com cargoleres, llaunes, cassoles… i productes amb el cargol com a protagonista: com bijuteria, decoració…
 • Activitats infantils. Curses infantils de vinyales, jocs de la vinyala i tallers
 • Mostra d’arts i oficis. Demostracions d’antigues activitats i oficis vinculats amb el cargol com cargols de forja o escultures de cargols amb fusta…
 • Caminada popular de la Vinyala el 25 de setembre 2016. Ruta a peu per un circuït d’antigues barraques de pedra seca. Sortida des de can Roca de la Pedrissa (polígon d’Igualada) a les 8 del matí i arribada a la Plaça Major al voltant de les 13h. Esmorzar a la font de can Masarnau. Recorregut de 9 quilòmetres amb explicacions organitzat per la Colla Excursionista Òdena Matinera
 • Atorgament dels Premis Vinyala d’Òdena i actuacions musicals. A les 12h a la Plaça Major. Reconeixement a un pagès del terme d’Òdena i a la iaia i l’avi de més edat del municipi. Enguany també es donarà un reconeixement a les parelles d’Òdena que han complert 50 anys o més de casats.
  Hi haurà un premi a la millor tapa segons el jurat format per la Confraria de la Vinyala i presidit pel xef David Andrés del Restaurant Somiatruites (proclamat millor xef jove del sud d’Europa), a la millor tapa segons votació popular i al millor vi artesà elaborat a Òdena.
  A continuació, actuació del “Grupo de Coros y Danzas El sentir de una tierra” del Centro Unión Extremeño de Vilanova del Camí.
  I per finalitzar, actuació del gruo odenenc de batukada Konkatrons.