Programa de la Fira de la Vinyala 2017

PROGRAMA

 • Degustació gastronòmica de plats cuinats amb vinyales per restaurants d’Òdena i de l’Anoia. La degustació de plats es realitzarà a la Plaça Major a partir de les 10 del matí, comprant directament les tapes i els vins als expositors. Hi haurà diferents degustacions de plats elaborats amb vinyales, embotits, formatges, vi, cervesa i cava (hi haurà copa de vidre commemorativa) i l’adquisició de carmanyoles.
 • Vinyales cuinades per endur-se a casa. A més de les degustacions,us podreu emportar vinyales cuinades a casa amb carmanyoles que trobareu a la fira.
  A més dels restauradors que serviran les degustacions de vinyales, la Confraria de la Vinyala i el cuiner Josep Vivancos del Restaurant Samuntà, cuinaran grans paelles de vinyales perquè tothom pugui degustar-les. Només la compra d’aquestes serà a través de Vinyalons (la moneda de la fira que s’ha de bescanviar), la resta de degustacions serà directament amb euros a cada expositor.
 • Festa de la Verema. A les 11 hores a la Plaça Major La Festa de la Verema forma part des del 1995 de les festes tradicionals d’Òdena i des de 2012 forma part dels actes de la Fira de la Vinyala. Els assistents a la demostració de la verema podran tastar el most resultant del procés.
 • Mostra de productes i artesania alimentària de l’Anoia.
 • Mercat del Cargol. A la Fira trobareu productors de cargols, utensilis emprats en el món del cargol com cargoleres, llaunes, cassoles… i productes amb el cargol com a protagonista: com bijuteria, decoració…
 • Activitats infantils. Curses infantils de vinyales, jocs de la vinyala i tallers.
 • Mostra d’arts i oficis. Demostracions d’antigues activitats i oficis vinculats amb el cargol com cargols de forja o escultures de cargols amb fusta…
 • Atorgament dels Premis Vinyala d’Òdena. A les 12h a la Plaça Major. Reconeixement a la iaia i l’avi de més edat del municipi. Per segon any consecutiu, també es donarà un reconeixement a les parelles d’Òdena que han complert 50 anys o més de casats.
  Hi haurà un premi a la millor tapa segons el jurat format per la Confraria de la Vinyala, Confrérie de l’escargot de Rousillon, el cargol graciós del barri de Gràcia de Barcelona i presidit pel xef Josep Manel Vivancos Salas del Restaurant Samuntà d’Òdena. Premi a la millor tapa segons votació popular.
 • Exposició “Carakolletion”. Mostra excepcional de cargols gegants (1,5m de longitud, obra de diferents artistes coordinats per l’escenògraf Miguel Piñero.